Smøråsfjellets venner

2010

Kurrongmesterskap 2010

Det nå tradisjonelle mesterskapet gikk av stabelen torsdag 7. januar på Sagen. Spenningen var å ta og føle på om hvem som skulle bli “Kurrongmester av de 7 fjelle”. Hans Gunnar ble vår mester og etter en spennende kampseiret han over Fløengjengens mester.”Pokalenkom hem”

Aktiviteter

Mye snø gjorde at vi ikke kunne få utført mye på fjellet i januar og februar. Men 5 foringsbur til fuglene ble satt opp slik at fuglene ikke skulle sulte.
Vandaler hadde forsøkt å sage hode av den nye Vallekoen, men måtte gi opp. I stedet ble ørene saget av og fjernet. Dette ble politianmeldt og politi og presse (BT og Fanaposten) var på befaring. Vallekoen måtte til “tredoktorene” for reparasjon. Og ble høytidelig gjeninnsatt med barnehager tilstede.

Den nyanlagte Rallarveien ble gruset ved hjelp av “Jernhesten”, innkjøpt sammen med “Fløyengjengen”. Rallarveien ble høytidelig åpnet av Terje med snorklipping av “Rallarprinsessen”. Samme dag ble Christians 85 årsdag feiret med overlevering av “Obersten” som ble fraktet opp fra Hatlestad på en stige. Det var svintungt.

Ellers ble “Kulturplassen” laget ferdig. “Ågestien” anlagt og veien fra Smøråsgårdene reparert. Der ble også montert nye benker ved “Vallestolen”. Ny demning ble påbegynt, men ble ikke helt ferdig på grunn av at frosten kom. Den skal bli ferdig til våren.

2009

Kurrongmesterskapet 2009

Det vellykkede arrangementet fra 2008 ble gjenntatt og det er vel nå en tradisjon. Mesterskapet gikk som sist på Sagen i et ufyselig vær og føre. Men stemningen inne var upåklagelig. Etter diverse omganger var det vår Terje som gikk av med seieren.
pokalen

Steingaren på Nøttveit er ferdig og steingarsgjengen har påtatt seg og ruste opp Ytrestien. Ny benk på haugen vest for Teaterplassen. Christian saget, noen ryddet og Terje laget benken.
ny-benk

Ny utsiktsbenk

skogsstien1Christian har funnet en ny sti som skal ryddes. Den tar av fra Militærveien på toppen syd for Bjørnevannet (mellom Storhaugen og Bjørnevasskletten). Den går syd for Bjørnevasskletten, rundt denne og ned på Sommerstien. En kort, men utrolig koselig sti som har fått navnet Skogsstien.

Aktiviteter vinter/vår

IMG_0568
Lekeområdet ved Tomlebu er utvidet.

IMG_0571
Reparasjon av fuglebur etter hakkespettens herjinger.

IMG_0566
Nye benker på Teaterplassen

P1010002 P1010001
Nysti til Reven og reparasjon av steingard ved “Revahaugen”.
Porten skal hete “Hatlestadportalen”

IMG_0572
Oppsetting av nye skilt

IMG_0594
I mai var der åpning av “Kakebu” ved grunneier Marit Walle
og avduking av “Jonnemann”

Kristi Himmelfartsdag 2009

Dagen begynte med noen kraftige regnbyger, men været ble bare bedre og bedre. Under gudstjenesten skinte solen av og til og været holdt seg til hele arrangementet var ferdig. Christian hadde tatt med lirekassen og underholdt før gudstjenesten. Sogneprest Arne Brekke holdt gudstjenesten og Smørås akolemusikk spilte som vanlig til. De nye benkene fungerte fint og de fremmøtte satte stor pris på de gode setene. Etter prekenen hadde Smøråsfjellets venner invitert til guidede turen på Smøråsfjellet. Johan tok seg av den korte og Einar den lange. Den lange turen gikk fra Teaterplassen til Vardane, Ytrestien, Vallestien, Tverrstien, Knonstillingen, Reven, Ytrestien, Syningom og tilbake til Teaterplassen. Hele turen tok 2 timer, men alle var svært fornøyde.

IMG_0694 IMG_0699
IMG_0701 IMG_0709

 

2008

Onsdag12. november

Stor aktivitet på fjellet, fint vær og samtlige møtte til dugnad. Her ble ryddet, brent bål, saget de gamle benkene på teaterplassen og ikke minst steingaren på Nøttveit ble ferdig. Det gjenstår bare litt rydding.

steingarensteingar2steigar3

Vi hadde felles lunsj på Bjørnemarken i det fine været.

lunsj

Hans og Terje laget ny trapp og bro ved steingaren og en av de mange blide turgåerne fikk prøvegå konstruksjonen.

trappimg_8821

Bilder fra en tur rundt Bjørnevannet i oktober

Klikk på bildene og du får det i full størrelse.

 

Ny sti: Kyststien

Våren 2008 ble der ryddet en ny sti langs Bjørnevannet. Den tar av fra Sommerstien et stykke fra Bjørnemarken og kommer tilbake til Sommerstien litt før Sekkemyren. Stien er koselig og fin og har fått navnet Kyststien

Sommeravslutning 2008

Den 18. juni hadde Smøråsfjellets venner sommeravslutning på Vallebu. Været var ikke det aller beste, men dugnadsgjengen hadde forlenget Vallebu med en presenning så alle fikk sitte tørt. Christian hadde som vanlig sørget for mat og drikke, rømmegrøt og spekemat og saft.

Kurong mesterskap

I januar 2008 ble der arrangert kurong-mesterskap mellom Smøråsfjellets Venner og dugnadsgjengen på Fløyen. Mesterskapet ble holdt på Sagen på Øvre Bleken gård. Og der skulle først kåres en Smøråsmester og der etter en kamp melllom Smøråsmesteren og Fløyenmesteren for å kåre “Mesteren av de Bergenske fjelle”
Der var stor deltagelse fra begge gjengene og Smøråsmester ble Hilmar etter en spennende finale med Steinar. Fløyenmesteren var kåret dagen før og det ble Børre. Etter en nervepirrende og spennende finale ble det Børre som gikk av med seieren.

2-lirekasse.jpg

Christian underholdt med sin lirekasse.

finale.jpg

Finalen i Smøråsmesterskapet mellom Hilmar og Steinar.

mesteren.jpg

Smøråsmesteren

den-store-finalen.jpg

Den store finalen mellom Smøråsen og Fløyen.

mesteren-av-de-bergenske-fjelle.jpg

Det ble Fløyen med Børre som ble mester denne gang.

og-etterpa-var-det-kaffe-og-vafler.jpg

Og etterpå var det kaffe og vafler.

 


%d bloggers like this: